Naslovnica Crkva Bojazan uoči imenovanja na čelno mjesto nove Kongregacije za obitelj

Bojazan uoči imenovanja na čelno mjesto nove Kongregacije za obitelj

Donosimo priopćenje međunarodne krovne udruge Voice of the Family (Glas Obitelji) o sve izglednijem imenovanju engleskog kardinala Vincent Nicholsa na čelno mjesto nove vatikanske Kongregacije za obitelj.

Glas obitelji je primio izvješće iz vjerodostojnog izvora, po kojem se kardinal Vincent Nichols, nadbiskup Westminstera, smatra glavnim kandidatom za predvoditelja novog vatikanskog dikasterija odgovornog za laike, obitelj i život.

Stav kardinala Nicholsa prema katoličkom nauku o ljudskoj seksualnosti već dugi niz godina uzrokuje ozbiljnu zabrinutost među pro-life i pro-obiteljskim pokretima diljem svijeta (vidi ovdje i ovdje). Postavlja se ozbiljno pitanje o njegovom pristupu različitim temama kao što su pobačaj, kontracepcija, prava i status embrija, spolni odgoj, homoseksualne zajednice i primanje svete pričesti za “rastavljene i ponovno vjenčane“.

Mogućnost da bi baš on mogao biti imenovan za šefa nove kongregacije, koja bi zamijenila Papinsko vijeće za laike, Papinsko vijeće za obitelj i Papinsku akademije za život, je vrlo alarmantna za pro-life i pro-obiteljske skupine koje se boje da bi njegovo neslaganje s katoličkim naukom moglo ozbiljno oslabiti svjedočanstvo Crkve u svijetu.

Neslaganje kardinala Nicholsa s katoličkim učenjem o homoseksualnosti, koje uključuje otvorenost Crkve za prihvaćanje homoseksualnih zajednica, posebno je uočljiva.

S obzirom na njegovo javno neslaganje s naukom Crkve i njegovoj podršci radikalnom homoseksualnom pokretu, čini se nemogućim da kardinal Nichols može osigurati papi Franji podršku koja mu je prijeko potrebna u ovo vrijeme, kada je u krizi i sam smisao braka diljem svijeta.

Jednako je nezamislivo da bi netko, tko se tako otvoreno protivi Katoličkom nauku, mogao potaknuti svoje kolege kardinale, biskupe, svećenike i laike u njihovom radu za obranu ljudskog života, braka i obitelji.

Glas obitelji zato poziva sve naše čitatelje na molitvu kako bi Sveti Otac imenovao hrabrog svjedoka katoličkog učenja o životu i obitelji na ovaj novi položaj.

Obitelj je danas pod neprekidnim napadom. Žrtve ove krize – nerođena djeca, osobe s invaliditetom, starije osobe, djeca u opasnosti od korumpiranog spolnog odgoja, roditelji koje se bore odgajajući svoju djecu u skladu s moralnim zakonom – svima je potreban snažan glas koji će govoriti u njihovo ime. A ova nakane neće biti osigurana s imenovanjem upornog protivnika pravojernog nauka Katoličke Crkve.

Izvor