Naslovnica Video Čestitam,upravo ste ubili Beethovena.-Video

Čestitam,upravo ste ubili Beethovena.-Video

Ako želimo spasiti svoju civilizaciju moramo se sjetiti da ljudska osoba ima dostojanstvo, ljepotu i vrijednost koji su neusporedivi s bilo čim.

Profesor na svjetski priznatom medicinskom fakultetu postavio je svojim studentima ovaj slučaj i etičko pitanje:

“Evo obiteljske povijesti: Otac ima sifilis. Majka ima tuberkulozu. Već imaju četvero djece. Prvo je slijepo. Drugo je umrlo. Treće je gluho. Četvrto ima tuberkulozu. Sada je majka ponovno trudna. Roditelji vam dolaze po savjet. Voljni su pobaciti, ako odlučite da trebaju. Što vi mislite? “

Studenti su dali različita individualna mišljenja, a zatim ih je profesor zamolio da se odvoje u male grupe radi “konzultacija”. Sve su se grupe vratile kako bi prijavile da bi preporučile pobačaj.

– “Čestitam”, rekao je profesor, “upravo ste ubili Beethovena.”

Pogledajte kratki film posvećen prvim trenucima Beethovenovog života i njegovoj hrabroj majci koja ga je bez obzira na sve rodila!

Kratki film Crescendo snimljen 2011. godine osvojio je 15 nagrada različitih međunarodnih filmskih festivala i prikupio 6 milijuna dolara za pomoć trudnicama, a producent filma Legate Jason Jones tada je poručio da se nada kako će film donijeti promjene u cijelom svijetu.

Ako želimo spasiti svoju civilizaciju moramo se sjetiti da ljudska osoba ima dostojanstvo, ljepotu i vrijednost koji su neusporedivi s bilo čim. Utrka za spašavanje našeg stoljeća od nasilja prošlog stoljeća u srži je utrka za zaštitu najugroženijeg člana ljudske obitelji od nasilja – djeteta u majčinoj utrobi “, naglasio je Jones.