Naslovnica Vatikan Još dva nova člana Papinske akademije za život otvoreno podržavaju pravo na...

Još dva nova člana Papinske akademije za život otvoreno podržavaju pravo na pobačaj

Novoimenovana članica Papinske akademije za život odbila je odgovoriti na pitanja o svom stavu o pobačaju, a Planned Parenthood je svojedobno podržao još jednog novog člana.

Sheila Dinotshe Tlou, bivša ministrica zdravstva Bocvane, izjavila je za Catholic News Agency da neće odgovarati na pitanja o pobačaju sve do sljedećeg sastanka Akademije za život u veljači. Međutim, ona je otvoreni zagovornik kontracepcije i član je nadzornog odbora za grupu koja nudi “potrepštine za siguran pobačaj i njegu nakon pobačaja”.

Drugi novi član, John Nkengasong — rođeni Kamerunac, sada američki državljanin — imenovan je prošle godine za voditelja predsjedničkog Plana za hitne slučajeve za pomoć oboljelima od AIDS-a. Njegovo imenovanje na to mjesto pozdravio je Planned Parenthood, izjavom u kojoj se obećava da će surađivati ​​s Nkengasongom “kako bi se proširio pristup sveobuhvatnim informacijama o seksualnom i reproduktivnom zdravlju…”

Papa Franjo imenovao je 14 novih članova PAL-a ranije ovog mjeseca. Među tim novim članovima, dvoje – Mariana Mazzucato i Roberto Dell’Oro – kako smo već objavili na ovim stanicama – dali su javne izjave u korist legalnog pobačaja.

Izvor