Naslovnica Vatikan Papa Franjo primio Billa Clintona, te voditelja zaklade ‘Otvorenog društva’ Alexa Sorosa

Papa Franjo primio Billa Clintona, te voditelja zaklade ‘Otvorenog društva’ Alexa Sorosa

Papa Franjo susreo se u srijedu s bivšim predsjednikom SAD-a Billom Clintonom u privatnoj audijenciji u papinskoj rezidenciji Casa Santa Marta. Clintonovo izaslanstvo uključivalo je nekoliko istaknutih Amerikanaca, uključujući Alexa Sorosa iz Zaklade Otvoreno društvo.

A. Soros, sin financijera milijardera i ‘filantropa’ Georgea Sorosa, pratio je Clintona u Vatikanu. Soros je novi predsjednik zaklade Otvoreno društvo koju je utemeljio njegov otac.

Papa je Clintonu poklonio kip žene koja drži goluba te je rekao da predstavlja “rad za mir”.

Tiskovni ured Svete Stolice opisao je skup kao “privatnu audijenciju” s bivšim predsjednikom Billom Clintonom i njegovim izaslanstvom. Objavili su fotografije, ali ne i druge informacije.

Clinton je zahvalio papi Franji za sve što je učinio za Crkvu i svijet, priopćeno je iz Clintonova ureda za Catholic News Agency (CNA).

Rod Dreher on Twitter: "Pope Francis goes out to the peripheries,  metaphorically, to meet with a group that included Bill Clinton and Alex  Soros, son of George. https://t.co/ep4O2ew8xL" / Twitter

Kao što je CNA ranije izvijestio, zaklada Otvoreno društvo i njima pridružene grupe financirale su napore da se legalizira pobačaj u Irskoj, Poljskoj, Meksiku i drugim tradicionalno katoličkim zemljama. Soroseva mreža također je financirala napore da se promijene politički prioriteti američkih katolika i da se donesu snažni pro-abortivni zakoni, poput mjere da se abortus proglasi ustavnim pravom.

Utemeljitelj zaklade George Soros, koji je sebe opisao kao neprijatelja “totalitarnih, ekstremističkih ideologija”, daje više od 1,5 milijardi dolara godišnje zagovornicima ljudskih prava i demokracije diljem svijeta.

Alex Soros, 37, rekao je prošlog mjeseca za Wall Street Journal da je “više politički” orijentiran od svog oca i da se planira više usredotočiti na unutarnju politiku SAD-a. Pravo glasa i pravo na pobačaj su među njegovim najvažnijim prioritetima.

Izvor