Naslovnica Crkva Talijanska biskupska konferencija pozdravlja dokument koji dopušta blagoslov istospolnih ‘zajednica’

Talijanska biskupska konferencija pozdravlja dokument koji dopušta blagoslov istospolnih ‘zajednica’

Kardinal Matteo Zuppi, predsjednik Talijanske biskupske konferencije, pozdravio je Deklaraciju Dikasterija za nauk vjere kojom se otvaraju blagoslovi za homoseksualne “parove”.

U izjavi za zimsko zasjedanje Stalnog biskupskog vijeća konferencije u ponedjeljak, Zuppi je izjavio da je “prihvatio Deklaraciju Dikasterija za nauk vjere, Fiducia Supplicans,” koju je napisao prefekt dikasterija kardinal Victor Manuel Fernández i ovlastio papa Franjo 16. prosinca 2023., kojom se svećenicima dopušta da blagoslivljaju pojedince u “neregularnim” ili homoseksualnim “zajednicama”.

Opisujući da dokument nikada ne “odstupa od učenja Učiteljstva”, kardinal je primijetio da je Fiducia Supplicans “smještena unutar obzora milosrđa, pogleda punog ljubavi Crkve na svu djecu Božju”. Zuppi je citirao firentinskog kardinala Giuseppea Betorija koji je blagoslove okarakterizirao kao “konkretnu primjenu uvjerenja vjere da Božja ljubav nema granica i da je upravo njegov rad temelj prevladavanja teških situacija u kojima se čovjek nalazi”.

Izvor