Naslovnica Svijet Je li došlo vrijeme da američki biskupi konačno izopće predsjednika Bidena?

Je li došlo vrijeme da američki biskupi konačno izopće predsjednika Bidena?

Američki biskupi bi trebali pokazati da Katolička Crkva u SAD-u nije povezana ni s jednom političkom strankom, te da čuvaju Istine vjere…

Joe Biden, koji je osramotio svetu krunicu redovito mašući s njom kao da je to dokaz njegove pravovjernosti i ponizne odanosti, upravo je održao govor o Stanju nacije te je kao predsjednik dao najveću podršku pobačaju u povijesti Sjedinjenih Država.

“Ako mi Amerikanci pošalju Kongres koji podupire pravo na izbor, obećavam vam, vratit ću Roe protiv Wadea ponovno kao zakon cijele zemlje”, izjavio je samozvani “pobožni katolik” koji istodobno potiče na ubojstvo nevine djece.

Biden tjera katolike, vjernike katolike, na jezu – ne samo zbog svoje licemjernosti, već i zbog naizgled nesposobnosti Konferencije katoličkih biskupa u SAD-u, pa i pape, da ga spriječe da koristi svoju takozvanu “katoličku vjeru” kao paravan za svoje antikatoličke ciljeve. Zašto ovaj čovjek još uvijek smije primati Svetu pričest?

Biden je kao političar najprije zauzeo ono što bi nazvao “srednjim” stavom, rekavši da se “osobno protivi pobačaju” kao katolik, ali da neće “nametnuti” svoja vjerska uvjerenja nikome drugome – kao da je božanska zapovijed protiv ubijanja nedužnih teški jaram stavljen samo na vrat nedjeljnih posjetitelje mise. Zato ni malo ne iznenađuje da je 2019., kada se kandidirao za mjesto predsjednika, promijenio svoje mišljenje o federalnom financiranju pobačaja. Godine 2021., sada predsjednik, poništio je politiku Donalda Trumpa tako da su Amerikanci prisiljeni plaćati za pobačaje čak i u inozemstvu.

Neki američki biskupi doduše već su se pokušali suprotstaviti Bidenu. Nadbiskup Joseph Naumann rekao je da bi se predsjednik trebao “prestati definirati kao pobožni katolik” i priznati da su njegovi stavovi o pobačaju “u suprotnosti s katoličkim moralnim učenjem”. Kardinal Raymond Burke javno ga je nazvao otpadnikom od vjere.

Naravno, drugi američki biskupi, ponajprije kardinal Blase Cupich i kardinal Wilton Gregory, jasno su dali do znanja da ne žele spriječiti predsjednika, kojeg je aktivizam oko pobačaja doveo u trajno stanje smrtnog grijeha, da primi Svetu pričest. Takvi biskupi odaju snažan dojam, ne samo medijima nego i vjernicima, da ne misle da je abortus, a kamoli nauk Katoličke Crkve, važna stvar – barem ne u usporedbi sa svjetovnom moći i ugledom koji dolazi sa položajem američkog predsjedika.

Svojim pro-abortivnim aktivizmom – da ne spominjemo njegovo suučesništvo u barbarskim, takozvanim lijekovima i operacijama za “rodnu tranziciju” za poremećene odrasle osobe i nevinu djecu, kao i podršku homoseksualnim “brakovima” i uništavanju obitelji – Joseph Biden pokazao je da ne vjeruje u ono što vjeruje Katolička Crkva. Konferencija katoličkih biskupa Sjedinjenih Država stoga nema drugog izbora nego ga ekskomunicirati. U cilju zaštite vjernika.

Izvor