Naslovnica Svijet Molitva imama za mir: “O Alahu, daruj pobjedu džihadistima na cijelome svijetu”

Molitva imama za mir: “O Alahu, daruj pobjedu džihadistima na cijelome svijetu”

Danas prenosimo odlomak iz članka koji je objavljen na blogu On treba kraljevati posvećenom Gospi Fatimskoj i apostolatu za proslavu Gospodina po Bezgrešnom Srcu Marijinom. Blog se svakodnevno ažurira pa ga preporučujemo svim čitateljima.

Mnogi tvrde da je islam religija mira, a džihadisti su samo prolupale marginalne skupine. Upravo ekstremisti. Ovo nestvarno razmišljanje koje nemuslimani gaje osobito na Zapadu, popravio je sada Abdurrahman ibn Abdulaziz as-Sudais, hodža i recitator Kurana u Svetoj ili Velikoj džamiji u Meki.
Abdurrahman ibn Abdulaziz as-Sudais nije bilo koji hodža, nego glavni imam najznačajnije džamije Islama, Masdžid al-Harama, u čijem je dvorištu smještena Kaaba. Džamija koja je svake godine cilj muslimana iz cijeloga svijeta izgrađena je na prostoru većem od 35 hektara i može primiti više od 800 000 ljudi.
Selefija i Vehabija, hodža Abdurrahman ibn Abdulaziz as-Sudais sunitskim je muslimanima jedan od najpouzdanijih i najpopularnijih tumača Kurana.
Dana 4. rujna doviknuo je muslimanskim hodočasnicima iz Egipta:
“O Alahu, daruj pobjedu, slavu i moć našoj braći džihadistima u Jemenu, u Siriji, u Iraku, po cijelome svijetu. Daj da oni pobjede nad izdajničkim židovima, zlim kršćanima i nepouzdanim licemjerima.“
“Molitvu” hodže Abdurrahmana ibn Abdulaziza as-Sudaisa prenijela je egipatska televizija al-Qahera Wal Nas u izravnom prijenosu.

Izvor