Naslovnica Svijet Njemački kardinal poziva na zabranu desničara u Crkvi

Njemački kardinal poziva na zabranu desničara u Crkvi

Uznemirujuće vijesti nam dolazi iz Njemačke gdje je kardinal Reihnard Marx pozvao na bojkotiranje članova antiglobalističke njemačke stranke AfD- u.

Pro-globalističko uplitanje u njemačku politiku zabrinjavajući je razvoj događaja, ne samo zbog slobodnog pada u njemačkoj Crkvi, već i zbog presedana koji postavlja.

Kardinal Marx je rekao skupu biskupa: 

“Mora se povući jasna linija protiv desničarskih ekstremista. Biskupi su također jasno poručili da je neprihvatljivo da kršćani glasaju za stranke koje šire nacionalističke, rasističke ili antisemitske stavove ili ih toleriraju u svojim redovima. Biskupi ne vide kako bi netko s takvim stavovima mogao preuzeti odgovornost u Crkvi.”

“Zabrinuti su za demokraciju, jer postoje stranke koje koriste slobodan ustavni poredak kako bi ga u konačnici ukinule. Alternativa za Njemačku se mora ubrojiti u te stranke.”

Ovo se čini bizarnom reakcijom u usporedbi s onom prema Kršćansko-demokratskoj uniji, koja je pokrenula valove terora diljem Europe provodeći jednu od najsuicidalnijih politika otvorenih granica ikada viđenih na Zapadu.

Po istoj logici, zašto nisu i članovi drugih političkih opcija, a koje pružaju podršku pobačaju, visokim porezima i drugim nekatoličkim stavovima, izbačeni iz crkvenih udruženja, ureda i zajednica? Zar pravila nisu ista za sve?