Naslovnica Politika Rusija je u potpunosti zabranila svaku vrstu LGBT “propagande”

Rusija je u potpunosti zabranila svaku vrstu LGBT “propagande”

Ako je moguće ostaviti rat po strani samo na trenutak, zanimljive vijesti neke druge prirode dolaze iz Rusije.

Naime, Rusija je u potpunosti zabranila LGBT “propagandu” bez obzira na dob, zbog čega je njezina promocija kažnjiva novčanim kaznama.

Prema TASS-u, novinskoj agenciji u vlasništvu ruske vlade, predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon kojim se zabranjuje “propaganda netradicionalnih seksualnih odnosa, promjene spola i pedofilije” među svim dobnim skupinama.

TASS javlja da zabrana uključuje “propagandu” koja se širi putem knjiga, filmova, društvenih medija, reklama i tradicionalnih medija. Pojedinci koji prekrše novi zakon mogli bi biti kažnjeni kaznom do 400.000 rubalja (6.400 dolara), dok bi se organizacije mogle suočiti s kaznom do 5 milijuna rubalja (79.900 dolara), piše Bloomberg.

Stranci bi se u međuvremenu mogli suočiti s protjerivanjem iz Ruske Federacije ako budu uhvaćeni u kršenju zakona.

Novi zakon proširuje rusku zabranu pro-LGBT materijala na odrasle, budući da je prethodni zakon donesen 2013. zabranjivao samo ciljanje maloljetnika mlađih od 18 godina.

Godinama je Vladimir Putin nastojao pozicionirati Rusiju kao čvrstog branitelja “tradicionalnih vrijednosti” nasuprot dekadentnom Zapadu.

„Hoćemo li mi ovdje, kod nas, u Rusiji, imati ‘roditelja broj jedan, roditelja broj dva i roditelja broj tri’ umjesto majke i oca? – upitao je Putin.

“Želimo li da naše škole nameću našoj djeci, od njihovih najranijih dana u školi, perverzije koje vode u degradaciju i izumiranje?” nastavio. “Želimo li im utuviti u glavu ideje da uz žene i muškarce postoje i neki drugi spolovi ili ponuditi im operaciju promjene spola? Je li to ono što želimo za našu zemlju i našu djecu? Nama je sve ovo neprihvatljivo. Imamo drugačiju sliku budućnost za našu zemlju.”