Naslovnica Politika U Italiji COVID režim zadobio smrtonosni udarac

U Italiji COVID režim zadobio smrtonosni udarac

Vijest o izboru Girogie Meloni za prvu premijerku Italije natjerala je ljevičarski tisak da pokaže gubitak razuma.

Sve što vidimo je bilo „Fašizam!!!“ i „Mussolini se vraća!!!”.

Očito su se iscrpili govoreći da je Trump “doslovno Hitler” i sada su pronašli novu neoriginalnu uvredu. Mogli smo se samo nadati da ljevica može biti originalna. Ako će nastaviti pokušavati uništiti zapadnu civilizaciju, barem bi mogli pokušati učiniti nešto originalno.

U svakom slučaju, Meloni je miljenica desnice u Europi. Ona nije savršena (nitko od nas nije), i siguran sam da postoje stvari koje neće uspjeti promijeniti. Nisam siguran je li ikad u povijesti postojao političar koji na neki način nije iznevjerio glasače i podupiratelje.

Što god rekli o Meloni, ona nije ljevičarka, niti je suradnica globalističkih elita.

Trenutačno se Europska unija i druge birokratske organizacije grčevito hvataju za svoja “prava“ jer se ova ‘talijanska hulja’ usuđuje tvrditi da je kršćanska Europa bila dobra i da je treba povratiti.

Kruži Melonijin video koji je već imao desetke milijuna pregleda. Isječak je to govora koji je održala 2019. na Svjetskom kongresu obitelji.

 

U svome govoru je izjavila: „Zašto je obitelj neprijatelj? Zašto je pomisao o obitelji zastrašujuća?… Jer je sve što nas definira sada postalo neprijateljem… I tako napadaju nacionalni identitet, napadaju vjerski identitet, napadaju rodni identitet, napadaju obiteljski identitet…”.

„Ne mogu se definirati kao Talijanka, kršćanka, žena, majka. Ne!“ dodala je.

„Moram biti… spol x, roditelj broj jedan… moram se definirati kao broj…“.

„Branit ćemo Boga, domovinu i obitelj”, rekla je. „Te stvari koje se mnogima gade. Učinit ćemo to da obranimo svoju slobodu jer nikada nećemo biti robovi…”.

Vrlo snažan govor, u najmanju ruku.

Sada, je li ovo samo jedan primjer ženskog Trumpa (Trumpette)? Ili ona možda predstavlja pravu promjenu?

Osobno, s obzirom da sam kao mladić živio u Italiji i tečno govorim talijanski jezik, smatram da je Italija u korijenu tradicionalna nacija. Daleko je od kršćanstva u ovom trenutku, ali je srce starog Rimskog Carstva, i kao što je Belloc rekao: „Europa je vjera i vjera je Europa“.

Nemojte da Vas zbuni moja misao kada kažem da  možda neće biti zapamćena kao sveta kraljica Giorgia Velika, ali je isto tako neću odmah otpisati niti si dopustiti uvjerenje da je ona samo još jedan globalistički psihopat. Ako znate nešto o talijanskoj politici, znate da su Talijani strastveni i glasni u svojim političkim mišljenjima. A za one koji smatraju da je sustav “namješten“, zamolio bih ih da pokušaju objasniti kako funkcionira talijanski izborni sustav.

Činjenica je da nitko zapravo ne poznaje dovoljno dobro talijanski izborni sustav; stoga nitko nije mogao znati kako to treba namjestiti.

Sada se sjetite 2020. kada nam je rečeno da je Italija prva zemlja koju je osim Kine poharao COVID. Unatoč raspravama o virusu, Italija je zapravo bila ta koja je odredila mehanizme za uspostavu totalitarizma zbog COVID-a u svijetu.

Svi su govorili: „Pogledajte Italiju, ne želimo postati kao oni!“.

Ipak, unatoč tome, naše političke vođe su to shvatile kao znak i prigrlile ludilo.

Italiju, koju su vodili Conte, a potom Draghi (Draghi je bio bivši šef Europske banke), svijet je gledao kao “nultog pacijenta“. Ljevičarski premijeri Italije iskoristili su ovo kao priliku da učine ono što ljevičari rade; zgrabili su što je više moguće kontrole nad životima ljudi.

Dakle, činilo se da je Italiji bilo suđeno da ljevičarska vlada izgubi vlast zbog svoga ponašanja. A onda je došla Meloni i nazvala stvari pravim imenom; pa tako i Covid diktaturu.

Meloni je već neko vrijeme u politici. Ali njezina stranka, Fratelli d’Italia, dobila je manje od pet posto glasova na izborima 2018.

Pomislili biste da to znači da nema šanse da takav autsajder može postaviti nekakav izazov. Promislite ponovno.

Uoči izbora, ljevičarski mediji vidjeli su natpis na zidu. Pa su počeli blatiti Meloni i pokret Fratelli d Italia. Kad bolje razmislim, je li papa Franjo izašao i iskazao podršku? Uostalom, nismo li mi svi braća i sestre?

U medijima se moglo čuti kako se je Italija okrenula prema “ekstremnoj desnici“, a “neofašistički“ pokret je podivljao.

No, u stvarnosti je Talijanima bilo dosta gluposti, a kršćanski korijeni njihove nacije ne mogu podnijeti teret materijalističkog režima koji negira stvarno dostojanstvo ljudske osobe, što je jedna od najvažnijih stvari u životu.

Vidite, ljudima izvan Europe teško je razumjeti što znači domoljublje u tradicionalnoj kršćanskoj naciji. “Biti Talijan” je više od špageta i dobrog vina. Temelj nacije je drevan i nalazimo ga u vjeri u Isusa Krista.

Kada bih si dopustio da se nadam onome što se dogodilo u Italiji, možda bih vidio malo providnosti, ili barem poetske pravde, u činjenici da je nacija koja je svijetu dala primjer kako oponašati Kinu sada daje svijetu primjer kako povratiti ono što je izgubljeno.

Opet, možda polažem previše vjere u ono što se dogodilo; talijanska politika je toliko luda da bi vlada mogla biti raspuštena u roku od petnaest minuta.

Ali stvarno, tko bi pomislio da će nacija koja je bila “nulti pacijent“ COVID režima u Europi izabrati ženu koja je spremna boriti se protiv rodne ideologije, braniti Boga i odbaciti globalizam?

I prije nego što uzvratite da globalistima sada preostaje pronaći neki skandal iz njene prošlosti ili namjestiti neku parlamentarnu proceduru da se zaustavi izbor, razmislite još jednom. To bi je učinilo mučenicom, što bi samo njima išlo na štetu.

Ovakve promjene su moguće samo u talijanskoj politici.

Izvor