Naslovnica Svijet Budistički i Shinto obredi u katedrali Santiago de Compostela

Budistički i Shinto obredi u katedrali Santiago de Compostela

Poznata katedrala Santiago de Compostela oskvrnuta je budističkim i Shinto obredima!

Katolička crkva zabranjuje u svojim crkvama svaki čin obožavanja druge religije, ali nažalost, zbog očitih propusta i dozvoljavanja istočnjačkih obreda, sada je potrebno pročišćenje i novo posvećenje sakralnog objekta.

Do ovog svetogrđa je došlo zbog manifestacije u organizaciji lokalne turističke zajednice pod nazivom “Japanski tjedan u Santiagu“, u sklopu kojeg su u ovom poznatom svjetskom katoličkom svetištu budistički redovnici i Shinto svećenici predstavili svoje obredne pjesme i plesove.

No, kako je moguće da je nadbiskupija uopće dopustila Turističkom uredu organizaciju ovakve manifestacije?

Odgovor na ovo pitanje se još čeka od nadbiskupa Juliána Barrioa dok su u Turističkom uredu Santiago de Compostela otvoreno priznali da su im sve religije jednake, pa se iz tog razloga svi vjerski programi odvijaju u vjerskim objektima, a kad je tako zašto se ne bi mogli budisti i Shinto obredi prezentirati u katoličkoj crkvi?

Da stvar bude još gora, u isto vrijeme je slavljena sveta misa, ali u pokrajnoj kapeli dok je prostor ispred glavnog oltara bio prepušten budističkim redovnicima i Shinto svećenicima sa njihovim obredima.

 Buddhisten-Santiago-Compostela Buddhisten-Santiago-Compostela-

(Izvor: Eponymous Flower; image: Messa in Latino)