Naslovnica Društvo Ekumenizam bez obraćenja je zabluda

Ekumenizam bez obraćenja je zabluda

Ekumenski pokret je bio katastrofa za Katoličku Crkvu od samog početka. Umjesto da slijede ono što je propisano na Drugom vatikanskom saboru, svećenici su nastojali postići lažno jedinstvo pretvarajući se da podjele ne postoje, forsirajući neku vrstu “ekumenizma bez obraćenja“.

Kršćansko jedinstvo, onako kako ga vidi većina u ekumenskom pokretu je nemoguće zbog prirode samog protestantizma. Protestantizam je dom podijele, i kao takav se stalno dijeli.

Homoseksualnost je samo jedan dobar primjer. Protestantski svijet se raspada zbog pitanja istospolnih brakova, zbog čega je Anglikanska zajednica gotovo na rubu raskola, jer ih konzervativna Afrika osuđuje, dok mnoge američke i europske zajednice zapravo prihvaćaju istospolne brakove čak i među klerom.

Što se onda može dogoditi? Bez obzira na to što Crkva govori o homoseksualnosti (a ona može samo jednu stvar: osuditi je), velik broj protestanata će ostati ogorčen. Rezultat je da sudionici ekumenskog pokreta o tome jednostavno šute kako ne bi razbili iluziju jedinstva.

Ekumenizam nas može naučiti samo jednu stvar: propovijedanju istine. Ne postoji način da se ugodi svima i naoružani s tim znanjem, jedino razumno rješenje je hrabro naviještati Evanđelje, bez obzira na posljedice. Protestanti i katolici nisu ujedinjeni, i neće biti ujedinjeni sve dok se ne obrate. Izvor

Kada već govorimo o kršćanskom jedinstvu, podsjetimo se članka iz 2015. godine pod naslovom Zbog istospolnog braka ekumenski dijalog postaje besmislen u kojem Ruska pravoslavna crkva oštro osuđuje stav nekih protestantskih zajednica:

Otac Dimitry Smirnov – predsjednik Komisije za obitelj, zaštitu majčinstva i djetinjstva u Ruskoj pravoslavnoj Crkvi – izjavio je tada za jednu od vodećih ruskih televizijskih kuća, kako se novim moralnim naukom ove liberalne denominacija stavljaju izvan okrilja kršćanstva.

U izjavi se objašnjava kako je tijekom razdoblja od nekoliko godine, Pravoslavna Crkva dijelila svoje brige s tim kršćanskim tijelima i upozoravala na ekumenske posljedice ako prihvate istospolni “brak“.

Nažalost, riječi upozorenja nisu se čule“, zaključili su pravoslavni dužnosnici.
Mi smo se odvojili od njih kao od kuge, jer je zarazna, rekao je Smirnov. “Ruska pravoslavna Crkva ne može podržati svojom autoritetom nešto što je čista opačina s biblijske točke gledišta.

Te zajednice više nisu kršćanske. One su samo još jedna zajednica sa svojim jasnim nazivom ‘LGBT’. Njihova budućnost je jednostavna i jasna – “vatre Gehena” ( jezero ognjeno i sumporno, op. qvc)– to je upravo ono što piše u Svetom pismu.

Odbijajući nauk kršćanske vjere o spolnom moralu, “ovi bivši kršćanski narodi se pripremaju za svečani prijem Antikrista“.