Naslovnica Crkva Kardinal Burke: muslimani i kršćani ne slave ‘istog Boga’

Kardinal Burke: muslimani i kršćani ne slave ‘istog Boga’

Moderno uvjerenje da su Islam i Kršćanstvo u osnovi isti “nam u velikoj mjeri dolazi zbog utjecaja vjerskog relativizma”, rekao je kardinal Raymond Burke na nedavnoj konferenciji za novinare.

Slušam ljude kako mi govore, pa dobro, svi mi slavimo istog Boga. Svi mi vjerujemo u ljubav. Ali ja kažem, čekajte trenutak, i pomno ispitajte ono što je islam, a što nas naša kršćanska vjera uči.

Ne vjerujem da je istina da svi slavimo istog Boga, jer je Bog islama upravitelj“, rekao je Burke. “Šerijatsko pravo je njihov zakon, a taj zakon, koji dolazi od Allaha, mora u konačnici dominirati nad svakim čovjekom.

Kardinal je rekao da za razliku od kršćanstva, Šerijat “nije zakon koji je utemeljen na ljubavi. Govoriti da svi mi vjerujemo u ljubav jednostavno nije točno.

Ne samo da se kršćanstvo i islam razlikuju po prirodi svojih zakona, istaknuo je Burke, nego isto tako u svom pristupu prozelitizmu i pridobivanju obraćenika.

U konačnici, rekao je, moramo shvatiti da “ono u što oni najdublje vjeruju, što se utiskuje u njihova srca, zahtijeva da oni vladaju svijetom“.

Kardinalove riječi podupiru tezu visokog katoličkog prelata u Mađarskoj, koji je upozorio kako ogromni val useljenika u Europu, u nekoj mjeri, dolazi i od muslimanske “čežnje za osvajanjem“.

Džihad u načelu za muslimane znači da se moraju proširiti“, rekao je nadbiskup Gyula Marfi u intervjuu prošlog mjeseca. “Zemlja mora postati dar al-Islam, odnosno islamska zemlja, uvođenjem Šerijata- islamskog zakona.”

Nalazimo potvrdu riječi obojice prelata u zadnjih nekoliko tvrdnji same Islamska država u posljednjem broju njihovog propagandnog časopisa, Dabiq.

Doista, vođenje džihada – širenje Allahove vladavine mačem – je obveza koja se nalazi u Kur’anu, riječi Gospodina našega“, piše u tekstu.

Islamska država je posebno reagirala na tvrdnju pape Franje da rat koji se vodi od strane islamskih terorista nije vjerske prirode, uvjeravajući Papu da je njihov jedini motiv vjerski i zapovjeđen od Allaha u Kur’anu.

“Ovo je božanski vođen rat između muslimanskog naroda i nacije nevjernika“, navode autori u članku pod naslovom “S mačem“.

ISIS je također napao papu Franju zbog njegove izjave da se “autentični Islam i pravilno čitanje Kur’ana protive svakom obliku nasilja“.

Papa Franjo “se bori protiv realnosti” u svojim naporima da prikaže Islam kao religiju mira, tvrdi se u članku, netom prije poziva svim muslimanima da prihvate mač džihada, “najveću obvezu” pravog muslimana.

U srpnju je na konferenciji za novinare, Papa rekao novinarima da je svijet u ratu, ali da to nije vjerski rat. “Svaka religija želi mir“, rekao je papa Franjo tom prigodom.

Tijekom svoje konferencije za novinare kardinal Burke je inzistirao na tome da je “Za nas danas najvažnije razumjeti Islam iz njihovih vlastitih dokumenata, a ne pretpostaviti da već znamo sve o čemo govorimo“.

Izvor