Naslovnica Svijet Pobačaj je zahvatio cijelu francusku naciju

Pobačaj je zahvatio cijelu francusku naciju

Misao koja je bila aktualna kroz sva razdoblja crkvene povijesti zapravo služi kao upozorenja za sva društva. Stari Latini su govorili: „Corruptio optimi cuiusque pessima“ (hrv. Kada se dobar čovjek pokvari, postaje najgori).

Ne trebate znati latinski jezik da bi razumjeli ovu misao. Naime, kada najbolji i najpametniji članovi društva postanu zli, oni čine veću štetu i eksponencijalno gore zločine od prosječnog čovjeka.

Prosječan čovjek obično nema sposobnost uzrokovati takvu štetu. Inteligentni i utjecajni to imaju te to i čine. Isto se može reći i za cijele nacije. Kada nacije krenu putem zla, to znači krajnje uništenje same nacije i svijeta oko nje. I upravo sam tužan što je jedna katolička nacija – Francuska – krenula takvim putem.

Ako niste znali, Francuska je postala prva zemlja u svijetu koja je uvrstila pravo na pobačaj u Ustav.

Najstarija kći (Crkve)

Francuska se tradicionalno naziva „najstarijom kćeri Crkve“ jer je bila jedna od prvih nacija u Europi koja je u potpunosti prihvatila katoličku vjeru. Proces je započeo krštenjem franačkog kralja Klodviga davne 496. godine.

Nakon pada Rimskog Carstva, ostali narodi Europe još uvijek su bili poganska plemena koja su tek postupno postajala katolička zahvaljujući misionarskim naporima herojskih svetaca poput sv. Benedikta i njegovog reda (benediktinaca), sv. Kolumbana, sv. Augustina Canterburyjskog, sv. Bonifacija… Ali su Francuzi postali katolici u jednom trenutku, kao nacija su prihvatili katoličanstvo.

Od kada je papa okrunio Karla Velikog (800. godine), svi su francuski kraljevi prisezali prilikom krunidbe da će biti branitelji katoličke vjere u cijelom kraljevstvu. Čak ni protestantska reformacija (pobuna) u 16. i 17. stoljeću to nije mogla promijeniti.

Francuska je izgradila veličanstvene gotičke katedrale, dala je mnoštvo duhovnih zvanja i misionarskih redovničkih zajednica, dala je i stotine svetaca čija imena čujemo na njihove spomendane: sv. Ivanu Orleansku, sv. Tereziju od Lisieuxa, sv. Ivana Marija Vianneyja, sv. Martina, sv. Franju Saleškog, sv. Margaretu Mariju Alacoque, sv. Bernadette Soubirous…

Francuska je bila privilegirano mjesto Gospinih i Gospodinovih ukazanja: Paray le Monial, Lourdes, La Salette…

Pobačaj je zahvatio cijelu francusku naciju

Ali pobačaj je zaprljao najstariju kćer Crkve krvlju nevinih. Pobačaj donosi krvno prokletstvo na svaku zemlju koja prihvati zlu instituciju. I zapamtite, nedavno glasovanje francuske Skupštine velikom većinom za pobačaj (780 od 925 glasova) ne predstavlja samo legalizaciju pobačaja, nego predstavlja uvrštavanje pobačaja u sam Ustav nekoć katoličke nacije.

Kada je rezultat glasovanje javno objavljen, kabala odvratnih feminističkih radikala okupila se ispod Eiffelovog tornja i zakikotala, kako je rekao jedan pisac, „s veseljem koje se može nazvati samo demonskim“.

Osvijetlili su slavni Eiffelov toranj kao što je gradska uprava New Yorka osvijetlila Empire State Building na dan ekstremnog glasovanja o pobačaju i ukrasili ga svjetlećim znakom na kojem je pisalo: „Moje tijelo, moj izbor“, što ne može biti ništa drugo do đavolji slogan.

Ovo zlodjelo uništit će ono što je ostalo od katoličke vjere u najstarijim katoličkim zemljama ako se ne suprotstavimo.

I tu se odvija bitka. To je ista bitka s kojom se i mi sami suočavamo u svakoj državi Unije nakon poništenja presude u korist Roe protiv Wadea.

Uistinu, đavao nikad ne spava, a ne smijemo niti mi.

Evangelizacijski izazov

Vjerujem da je slabost vodstva Crkve dopustilo ovakvim zlima jačanje u našem svijetu, čak i u katoličkim zemljama poput Francuske, koje su jedno vrijeme bile potpuno prožete vjerom. Živimo u teškom vremenu za Crkvu i svijet.

Ipak, duhovno vodstvo nije samo na plećima klera. To je također i naša odgovornost, stoga moramo učiniti sve što je moguće da ojačamo vjeru u očajnim vremenima poput ovih i udružimo se s onim vođama i organizacijama koje se bore za vjeru.

Također uvrštavanje pobačaja u francuski Ustav vidimo kao veliki izazov za naše evangelizacijske napore.

Ono što se dogodilo u Francuskoj samo je još jedna potvrda zala na koje je Gospa upozorila u Fatimi prije više od sto godina. Ako se sjećate, Blažena Majka rekla je da svijet jako griješi i tražila je pokajanje za grijehe.

Stoga vas molim da se pridružite u djelima zadovoljštine Bogu za ove grijehe. Molim vas za molitvu kako ovo zlo ne bi napredovalo, nego kako bi molitva zapalila plamen vjere u nama i potaknula nas na veće napore za dovođenje duša Kristu. Neka ovo bude dio naših korizmenih molitvi i žrtava.

Zajamčimo vlastitim životima, obiteljima i društvom da najbolji među nama nikada neće biti pokvareni zlom, nego da će vjera blistavo gorjeti u tami svijeta i ponovno dati našem svijetu Kristovu nadu.

Neka Gospodin dovede Francusku do obraćenja! Još važnije, neka Gospodin dovede naš vlastiti narod do obraćenja!

Thomas J. McKenna

Osnivač i predsjednik „Katoličke akcije za vjeru i obitelj“