Naslovnica Svijet S kim se sve papinski nuncij u SAD-u družio u Bijeloj...

S kim se sve papinski nuncij u SAD-u družio u Bijeloj kući!?

Papinski nuncij u Sjedinjenim Američkim Državama kardinal Christophe Pierre, homoseksualni irski premijer Leo Varadkar i ljevičarski isusovački oci James Martin i Thomas Reese pridružili su se predsjedniku Joeu Bidenu u Bijeloj kući na domjenku u čast svetoga Patrika.

Pierre, koji je kao nuncij papin veleposlanik u SAD-u, održao je zaziv i predvodio molitvu prije obroka.

“Okupljamo se na dan svetog Patrika kako bismo odali počast katoličkom vodstvu u ovoj zemlji, posebno na polju dobrotvornosti i društvenog angažmana. I tako zahvaljujemo Bogu za ovo svjedočanstvo [Njegove] Crkve u korist potrebitih i marginaliziranih”, rekao je Pierre. “Mi smo gosti predsjednika – hvala vam, [gospodine] predsjedniče, na tome – stoga se također u našim molitvama sjećamo svih koji obnašaju vodstvo u vašoj zemlji, da ih vodi pravda kako bi izgradili zajedničko dobro.”

“Toliko toga što sam Irac znači biti povezan s katoličkim učenjima s kojima sam odrastao”, rekao je Biden, čija administracija promovira ubijanje nevine djece u pobačaju agresivnije nego bilo koja druga u povijesti SAD-a. “I, znate, sviđa mi se uvjerenje koje smo naučili od početka: da smo svi stvoreni jednaki na sliku Božju, da svako ljudsko biće zaslužuje da se prema njemu postupa dostojanstveno.”

Iako ljevičarski mediji, pa i on sam, Bidena često prikazuju kao “pobožnog katolika”, on otvoreno odbacuje učenje Crkve o brojnim pitanjima, kao što su pobačaj, kontracepcija, IVF, homoseksualni “brak” i transrodnost.

Domjenak za Dan svetog Patrika reklamiran je kao događaj s “katoličkim vođama”. Na ručku je Biden rekao da mu je “drago što mu se pridružilo toliko prijatelja… iz Katoličke biskupske konferencije, kao i nadbiskupije Washington”. Također je poimenično odao priznanje ljevičarskim sestrama Carol Keehan i Simone Campbell.

“Časne sestre u autobusu”, rekao je Biden uz smijeh. “Sjećate se, zar ne? Bože, volim vas. Hvala što ste tako divni, divni partneri.”

Očevi Reese i Martin javno su proturječili katoličkom učenju o brojnim temama. Otac Martin je poznat kao jedan od najistaknutijih pro-LGBT aktivista svećenika u svijetu.

2人、テキストの画像のようです

“Isti isusovac koji je pola dana provodio kritizirajući Trumpa sada je ‘duboko počašćen’ što je upoznao predsjednika koji najviše podržava pobačaj u povijesti SAD-a”, odgovorila je novinarka Daily Signala Mary Margaret Olohan na Martinovu objavu u medijama.

Christopher Hale, bivši izvršni direktor organizacije Catholics in Alliance for the Common Good koju je financirao George Soros, također je bio na domjenku, a koji se svojedobno zalagao za “katoličko proljeće, u kojem sami katolici traže kraj srednjovjekovne diktature i početak demokracije i poštivanje ravnopravnosti spolova u Katoličkoj Crkvi.”

Izvor