Naslovnica Svijet Službena njemačka katolička novinska kuća objavila je članak u kojem molitvene skupove...

Službena njemačka katolička novinska kuća objavila je članak u kojem molitvene skupove za život naziva ‘nekršćanskim’

Na službenoj web stranici Katoličke Crkve u Njemačkoj, objavljen je članak u kojem se autor zalaže za zabranu mirnih prosvjeda i molitvenih skupova ispred klinika za pobačaje.

Gabriele Höfling, novinarka koja radi za katholisch.de, napisala je članak objavljen 23. veljače pod naslovom “Prosvjedi ispred mjesta savjetovališta za trudnoću su nekršćanski”. Posebno je kritizirala kampanju “40 dana za život” u kojoj se kršćanske skupine mole ispred klinika za pobačaje.

“Pod motom ‘40 dana za život’, kršćanske skupine mole za život nerođenih dva puta godišnje ispred klinika – uključujući ‘Pro Familia’ u Frankfurtu.”

“Pro Familia” je njemački ogranak Međunarodne federacije za planirano roditeljstvo (Planned Parenthood), najvećeg pružatelja usluga abortusa u svijetu.

Höfling tvrdi da “takvi oblici prosvjeda”, tj. molitva ispred klinika za pobačaj, “čine medvjeđu uslugu zaštiti života”.

“Ulazak u privatnost drugih, koji su u konkretnom osobnom sukobu je nasilno i nedostojanstvo”, rekla je. “Ako se žena mora provlačiti pored prosvjednika na putu do savjetovališta za trudnoću, a u najgorem slučaju joj čak i pristupe, pa to je nedopustivo.”

Odgovarajući na ove optužbe, osnivač “40 dana za život” David Bereit izjavio je da je “duboko uznemiren” člankom koji je objavljen na katholisch.de.

“Kampanje 40 dana za život usredotočene su na molitvu i post, prepoznajući da je ‘s Bogom sve moguće’, uključujući promjenu srca i umova,” rekao je Bereit. “Miroljubiva molitvena bdijenja 40 dana za život donose Krista na ulice ispred klinika za pobačaje — mjesta beznađa i očaja — slijedeći Kristovo vodstvo u Mateju 18, 20: ‘Jer gdje su dvojica ili trojica okupljena u moje ime, ondje sam i Ja usred njih.’”

Höfling nadalje tvrdi da se “[n]ikoga u nedoumici ne može na ovaj način uvjeriti da s radošću kaže ‘da’ nerođenom djetetu unatoč poteškoćama.”

Ova je tvrdnja dokazano netočna, budući da su mnoge trudnice odlučile ne pobaciti svoje nerođeno dijete nakon razgovora s pro-liferima, koji su se molili izvan klinika za pobačaje ili centara za trudnoću. Da dam samo jedan primjer, jedna je žena na Floridi izabrala život nakon što je vidjela sonogram svoje bebe na bdijenju 40 dana za život. Sve u svemu, Incijativa 40 dana za život izvijestila je o 228 spašenih beba tijekom njihove posljednje jesenske kampanje.

Izvor

_________________________
A mi ovu priliku koristimo da vas pozovemo na ovogodišnju korizmenu kampanju miroljubivog bdijenja inicijative 40 dana za život, koja će trajati do Cvjetnice 2. travnja 2023.
Molitva i post, miroljubivo bdijenje i osvješćivanje lokalne zajednice o problemu pobačaja, stupovi su ove Inicijative.

Miroljubivo bdijenje će se ove kampanje odvijati u 37 hrvatskih gradova, u zajedništvu s preko 600 gradova svijeta. Ovu kampanju Inicijativa u Hrvatskoj posvećuje svim majkama, i zato se posebno utječe Bezgrješnom Srcu Marijinu, srcu Nebeske Majke koju nam je Gospodin Isus Krist na križu dao za svoju majku rekavši apostolu Ivanu: „Evo ti Majke!“ (Iv 19, 26)

Kroz cijelu kampanju na društvenim mrežama Inicijative (Facebook i Instagram) objavljivat će se i odgovori dječice na pitanje: „Zašto volim svoju mamu?“ Ova kampanja bit će obogaćena i svečanim križnim putevima kroz ulice uključenih gradova, a obilježit će je i mnogi drugi veliki događaji, o čemu ćemo uskoro detaljnije izvijestiti.