Naslovnica Crkva Otac Amorth: Posvećenje Rusije još nije izvršeno

Otac Amorth: Posvećenje Rusije još nije izvršeno

Photo: rosarioonline.altervista.org

Samo je godinu i pol ostalo do stote obljetnice Gospinog ukazanja u Fatimi. Gospa je tada eksplicitno upozorila na zla koja će doći iz Rusije ako ta zemlja ne bude posvećena njezinom Bezgrešnom Srcu. Od tada, možda s malim zakašnjenjem, dogodile su se razne posvete – Rusije i svijete – nekoliko puta i od različitih papa. Jedna od svečanijih je bila 25. ožujka 1984., kada je to činio Ivan Pavao II., sa svim svjetskim biskupima.

Ali otac Gabriele Amorth (90), poznat kao dekan egzorcista, ne vjeruje da je ono što je traženo od Blažene Djevice, u stvari, ispunjeno. U intervju za LifeSiteNews on tvrdi da:

posvećenje još nije izvršeno. Bio sam 25. ožujka na Trgu svetoga Petra, bio sam u prvom redu, praktički sam mogao dodirnuti Svetog Oca. Ivan Pavao II. je želio posvetiti Rusiju, ali ne i njegova pratnja, bojeći se antagonizma od strane pravoslavaca, pa su ga skoro i skroz spriječili. Stoga, kada je Sveti Otac na koljenima posvetio svijet, dodao je rečenicu koja nije bila uključena u službenu verziju te je umjesto toga rečeno da posvećuje “osobito one narode za koje si sama zatražila njihovo posvećenje.” Dakle, neizravno, to uključuje Rusiju. Međutim, izričito posvećenje još nije izvršeno. To se uvijek može učiniti. Zapravo, ono će sigurno i biti učinjeno …“.

LifeSite: Gospa je u Fatimi prorokovala krv mučenika ako se ne učini pokora. Krv mučenika je počela obilno teći: koliko će vremena proći prije nego što Bog pošalje svoju kaznu?

Otac Amorth:Gledajte, danas ima više mučenika nego u prvim stoljećima kršćanstva. Samo pogledajte Bliski istok, gdje su toliki kršćani ubijeni samo zato što su kršćani. Postoji ogroman broj mučenika! Ali nemojmo zaboraviti što nam je Gospa rekla: “Ali na kraju će moje Bezgrješno Srce pobijediti. Sveti Otac će mi posvetiti Rusiju, koja će se obratiti i na kraju svijetu će biti darovan mir…. Uskoro ćemo imati velike događaje.

LifeSite: Kada?

O. Amorth:“Teško je dati podatke o tome. Nisam prorok. Jedno vrijeme, Izrael se povukao daleko od Boga te prihvatio idolopoklonstvo. Jako se loše odnosilo prema prorocima. Konačno, Bog ih je kaznio. Danas se svijet ne okreće Bogu jer je idolopoklonički, jer slijedi čisti ateizam, kao da postavlja znanost na oltaru. Ali znanost ne stvara, samo otkriva ono što je Bog učinio. Okretanjem od Gospodina, njezina otkrića su stavljena u katastrofalnu uporabu. Bez Gospodina, i napredak je zloupotrijebljen. Vidimo to u zakonima koji se totalno protive prirode, kao što su razvod, pobačaj, “gay brak” … zaboravili smo na Boga! Dakle, Bog će uskoro upozoriti čovječanstvo na vrlo moćan način, On zna kako nas podsjetiti na Njegovu prisutnosti.

… Gospodina će se čuti, i svijet će odgovoriti. Gledam sve to s optimizmom, jer Bog uvijek djeluje za našu dobrobit, za veće dobro od kazni koje će nanijeti, koje su namijenjena kako bi se otvorile oči čovječanstva, koje ga je zaboravilo i napustilo.

… Bio sam s Padre Pijom 26 godina i sjećam se kako je bio ljut zbog izuma televizije: “Vidjet ćete što će se dogoditi” govorio je. Ona također čini dobre stvari. Ali dosta sam s ljudima i vidim koliko je ljudi uništeno zbog televizije i interneta.

… Razvod je katastrofa; pobačaj je katastrofa. Svake godine 50 milijuna djece se ubije pobačajem. I eutanazija, razrušene obitelji, kohabitacija … To je sve uništenje! Gospodin nam je dao seks za svrhu i On je također izjavio: “Ono što je Bog sjedinio neka nitko ne rastavlja.” Jedna je stvar seks kao zabava; druga je ljubav. Danas se puno govori o ljubavi, ali u stvarnosti je nema! Upravo u Fatimi je Gospa govorila mladima, sedmogodišnjoj Jacinti: “grijeh koji odnosi najviše duša u pakao je grijeh nečistoće”, grijeh tijela. Ona je to rekla maloj djevojčici, koja ni ne zna što je to! Moramo slušati što nam Gospa govori.”

I imati na umu riječi koje u svakom slučaju upućuju na razuman stav: obraćenje, pokora, molitva.

Izvor