Naslovnica Crkva Portal Vjera i djela otkriva najnovije varanje kardinala “Tucha”

Portal Vjera i djela otkriva najnovije varanje kardinala “Tucha”

Potpisi Pape i Predstojnika za učenje vjere na odgovorima o pripuštanju homoseksualaca i transseksualaca sakramentima nisu vjerodostojni, nego su preuzeti s drugoga loše skenirana lista papira. S novom upravom Dikasterija jedan propust vodi drugomu.

Hrvatski portal Vjera i djela u članku Snježane Majdandžić-Gladić otkriva uznemirujući detalj u koji će se čitatelji moći sami uvjeriti. U odgovorima na neka pitanja msgr. Joséa Negrija, objavljenima 3. studenoga ove godine, Papin potpis i potpis samoga kardinala Fernándeza nisu vjerodostojni. „Dovoljno je preuzeti PDF na svoje računalo i kliknuti na potpis na kraju pa će se vidjeti da je riječ o loše skeniranoj i izrezanoj sličici, tek zalijepljenoj na napisani tekst u Wordu, a ne o skeniranom dokumentu koji je Papa doista potpisao“, pojašnjava Majdandžić-Gladić. Iskušajte da biste se uvjerili. Da je riječ o skenu nastalom tehnikom izreži pa zalijepi (copy-paste), može se provjeriti i povećanjem potpisa: lako ćete uočiti zrnatost slike koja je tamo zalijepljena.

Senzacionalan „previd“ Fernándeza, koji, očito, ne samo da u punoj samostalnosti piše sve što želi, nego sada i inaugurira pristup „uradi sam“ (fai-da-te) Papinim potpisima. Zašto je on ili netko u njegovo ime to učinio, nije jasno i, nastavlja hrvatska izvjestiteljica, „je li riječ o umetnutom Papinom potpisu na nešto drugo što je toga dana odobrio ili je Odgovor u potpunosti krivotvoren, možda i bez Papina znanja, zasad se još ne zna“.

Cijeli članak svakako čitajte na portal Vjera i djela